غلامرضا نوری قزلجه از عوامل موثر در ایجاد امنیت غذایی کشور همچون تجار و بازرگانان، بهرهبرداران، شرکتهای دولتی و مجموعههای حاکمیتی قدردانی کرد و وجود هرگونه تاخیر در ترخیص کالا را مربوط به مشکلات اسنادی از سوی صاحبان کالا دانست.
وزیر جهاد کشاورزی بر پیگیری رفع مشکلات اسنادی توسط فعالان اقتصادی تاکید کرد و گفت: تاخیرهای موجود در ترخیص کالا هزینههایی را به کشور تحمیل میکند که امیدواریم با رفع مشکلات موجود آن را به صفر برسانیم.
وی یکی از علل کمبود کود شیمیایی را مربوط به بودجه ارزی و سهمیه اختصاص داده شده به آن عنوان کرد و گفت: مصرف کود برای تولید محصولات کشاورزی در ایران را نسبت به بسیاری از کشورها کمتر است.
نوری قزلجه افزود: سهمیه کود، براساس سطح زیرکشت میان استانها توزیع میشود و امسال برای استان خوزستان بیشتر از آنچه معین شده بود تامین خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ظرفیتهای لازم در بندر امام خمینی (ره) برای صادرات کالاهای اساسی توضیح داد: تلاش میکنیم تا درآینده ای نزدیک، جمهوری اسلامی نیز به جمع کشورهای صادرکننده کالاهای اساسی با حجم بالا بپیوندد.
وی تراز تجاری در بخش کشاورزی را منفی ۱۱ میلیارد دلار خواند و گفت: حدود ۱۲۸ میلیون تن انواع محصول کشاورزی در کشور تولید می شود که حدود ۱۲ میلیون تن از این میزان صادراتی است.
نوری قزلجه با اشاره به اینکه حدود ۲۵ میلیون تن محصول (کالای اساسی) وارد میشود بیان کرد: برنامه وزارت جهاد کشاورزی جبران تراز منفی صادرات است.
وی به محدودیت منابع آبی کشور نیز اشاره کرد و گفت: بنا داریم با کمک کشاورزان، بهرهبرداران، شرکتهای دانش بنیان و کارشناسان، میزان تولید محصولات کشاورزی را افزایش دهیم.
وزیر جهادکشاورزی استفاده از علم، فن و دانش بهرهوری را با هدف تحقق چشم اندازهای تعیین شده در اسناد بالادستی را ضروری عنوان کرد.
نوری قزلجه تامین کالاهای اساسی را ازدغدغههای مهم وزارت جهادکشاورزی و اهداف بلند مدت در کنار تولید و امنیت غذایی عنوان کرد و توضیح داد: حدود ۷۰ درصد کالاهای اساسی کشور از بندر امام خمینی(ره) وارد کشور میشود که اکنون فرآیند ورود این کالاها منظم و براساس فرایندی، دقیق و منطقی پیش میرود.
به گزارش ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی امروز پنجشنبه برای دومین بار طی یک ماه اخیر به خوزستان سفر کرده است.
بندر امام (ره) از بنادر استراتژیک کشور برای واردات کالای اساسی است و از ابتدای امسال، بیش از ۸۴۰ فروند کشتی در این بندر پهلوگیری کرده است.
همچنین بیش از ۲۴ میلیون تن کالا در ۶ ماهه نخست سال جاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) تخلیه و بارگیری شده است. تخلیهوبارگیری کالا در این مدت رشد ۱۱ درصدی و تخلیهوبارگیری کالاهای اساسی رشد ۳۶ درصدی داشته است.