به گزارش پایگاه خبری خوز نگار ؛ مدیرعامل انجمن دیده بان جلگه سبز خوزستان و نماینده تشکل های محیط زیستی خوزستان در نشست با خانم دکتر شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، مهمترین مطالبات محیط زیستی استان را تشریح کرد .

شبنم قنواتی زاده بیان داشت :در استان خوزستان شاهد این هستیم که با وجود مرگ میلیون ها نفر نخل در آبادان و خرمشهر و نابودی اکوسیستم های طبیعی در خوزستان، همچنان سدسازی های بیش از توان رودهای استان و پروژه های انتقال آب از سرشاخه های منتهی به استان، ادامه دارد.

وی در ادامه به طرح سوالاتی در حوزه محیط زیست استان پرداخت؛ علت عدم عضویت تالاب هورالعظیم در کنوانسیون رامسر چیست؟ آیا ادامه روند استخراج نفت در محیط خشکی که مطلوب وزارت نفت می باشد و جاده کشی های گسترده در تالاب که آنرا پاره پاره نموده مانع عضویت این تالاب ارزشمند که هم پای جنگل‌های آمازون می باشد، شده است؟!

وی افزود :تالاب هورالعظیم همچون سایر تالاب های استان از حقابه قانونی خود همچنان محروم است که این موضوع باعث شده تالاب به یکی از کانون های گرد و خاک استان نیز تبدیل شود .

مدیرعامل انجمن دیده بان جلگه سبز خوزستان گفت : بی توجهی به علاج بخشی سد گتوند توسط وزارت نیرو که سالانه میلیون ها تن نمک را در دریاچه مخزن خود حل می کند یکی از معضلات محیط زیستی استان است ودر شرایطی رخ داد که به طرح پژوهشی بومی تایید شده توسط بالاترین مراجع علمی جهان بی توجهی شد .

وی بیان داشت :  بی توجهی به احیا سد دز و رسوب زدایی آن و تلاش تکراری وزارت نیرو برای احداث سدی دیگر به نام بختیاری به عنوان جایگزین آن، باز هم سبب تکرار آسیب های جبران ناپذیر سدها به محیط های طبیعی خواهد شد .

وی درباره آلودگی هوای استان خوزستان گفت : چرا با وجود رشد ۷۰۰ درصدی سرطان در خوزستان همچنان فلرهای نفتی جمع آوری نمی شوند؟! چرا اهواز در جهان باید گاها آلوده ترین شهر جهان باشد؟ و چرا برخلاف قانون هوای پاک، همچنان مزارع نیشکر مجاز به آتش سوزی مزارع با وسعت بالای خود در سطح خوزستان هستند؛ عملی که علاوه بر زنده سوزی بسیاری از حیات وحش، همچنان هوا را آلوده و نفس مردم را تنگ تر می کنند؟!!

وی در ادامه گفت : در استان خوزستان نیاز به احداث درمانگاه و مرکز بازپروری حیات وحش آسیب دیده با توجه به غنای تنوع زیستی استان وجود دارد .

وی با بیان این که عدم جمع آوری سگ های رها در عرصه های طبیعی، آسیب جدی به تنوع زیستی خواهد زد گفت : برای مثال در تالاب هورالعظیم بیش از ۳۰۰۰ سگ رها شده وجود دارد و باید فکری برای این موضوع اندیشیده شود .

نماینده تشکل های محیط زیستی خوزستان گفت :گسترش عجیب روش صید ماهی با استفاده از شوک الکتریکی و آسیب جدی به تنوع زیستی رودها و تالاب ها در چند سال اخیر مایه شگفتی است.

وی در ادامه گفت : برداشت چوب از جنگل‌های زاگرس و جنگل‌های دست کاشت با دو هدف تولید ذغال و ارسال به ۷ کارخانه چوب جديد التاسیس مایه نگرانی ماست همچنین ساخت و ساز در حریم رودخانه ها و تالاب ها به بهانه های مختلف نگرانی فعالین محیط زیست را برانگیخته است .

وی با بیان این که  احداث زائرسرا در دل تالاب شادگان پذیرفتنی نیست گفت : از آن جا که شادگان مدفن هیچ امام و امامزاده ای نیست این کار هیچ توجیه عقلایی ندارد ؛ همچنین ساخت و ساز در حریم کارون حتی در دل شهر اهواز به بهانه های مختلف همچون رستوران و گردشگری جز  زیاده طلبی منفعت طلبان عایدی برای استان ندارد .

وی در پایان افزود : در آخر پیشنهاد می کنم طرح مطالعات مناطق چهارگانه برای ناحیه بندی بهتر گردشگری و ناحیه امن حیات وحش تکمیل شود و از طرح های مخرب گردشگری جلوگیری گردد.

لینک کوتاه:https://khooznegar.ir/t4hf