به گزارش پایگاه خبری خوز نگار ؛ استاندار خوزستان  دوشنبه شب در نشست بررسی طرح جامع فاضلاب اهواز اظهار کرد: این طرح یکی از مسائل مهم و اساسی استان به شمار می رود که باید به صورت مستمر پیگیری شود.

سیدمحمدرضا موالی زاده با بیان اینکه طرح جامع فاضلاب اهواز از سال ۱۳۷۲ در استان آغاز شده و تاکنون ۶۲.۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است افزود: تاکنون از طریق تفاهم با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا اقداماتی در جهت تکمیل این طرح انجام شده است.

استاندار خوزستان با اشاره به انتقال بدهی‌های آبفای استان به دولت گفت: می‌توان از طریق مولدسازی و استفاده از منابع مربوط با مسؤلیت های اجتماعی صنایع، بخشی از اعتبارات مورد نیاز طرح فاضلاب اهواز را تامین کرد.

موالی زاده مطرح کرد: بحث تهاتر نفت با نیروهای مسلح در قانون پنج ساله هفتم توسعه مطرح شده که می‌توان از این فرصت برای اجرای طرح جامع فاضلاب اهواز استفاده کرد.

وی افزود: بازچرخانی آب و استفاده مجدد از پساب (فاضلاب تصفیه شده) یکی از رویکردهایی است که باید باجدیت و به‌منظور حفظ منابع آبی استان دنبال شود همچنین از این طریق می توان به تامین منابع مالی طرح جامع فاضلاب اهواز کمک‌ کرد.

استاندار خوزستان گفت: با توجه به اهمیت موضوع، از همه طرح‌های آبفا در استان به طور میدانی بازدید خواهم کرد و مشکلات موجود را پیگیری می‌کنم.

وی افزود: اکنون در شرق اهواز تصفیه‌خانه داریم در حالی که هنوز شبکه آن وارد مدار نشده است.

موالی زاده همچنین بر تعیین تکلیف شبکه فاضلاب غرب اهواز تاکید کرد و ادامه‌ داد: سرعت پیشرفت عملیات اجرایی طرح جامع فاضلاب اهواز با تنوع بخشی در نحوه تامین منابع مالی شتاب خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش مطالبه جدی مردم برای حل معضل فاضلاب اهواز موجب شد تا رهبر معظم انقلاب دستور حل مشکل شبکه فاضلاب اهواز را بدهند و در این راستا ۵۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی به شرکت آب و فاضلاب استان اختصاص یافت.

در سال ۱۳۸۸، ۱۵۲ میلیون یورو از بانک جهانی برای احداث تصفیه‌خانه فاضلاب اهواز و تکمیل شبکه جمع‌آوری فاضلاب درخواست گردید اما در نهایت ۱۰۲ میلیون یورو جذب شد.

با این وجود در سال‌های گذشته پس زدگی فاضلاب به یک چالش عادی در سطح شهر اهواز تبدیل شده است تا جایی که در سال ۹۸ بعد از بارش باران در فصل زمستان شاهد آبگرفتگی چندین روزه در اهواز بودیم همچنین آب وارد زندگی و خانه‌های مردم شد که خسارت زیادی برای آنها به همراه داشت.

تکمیل نشدن شبکه فاضلاب، فرسودگی و ریزش این شبکه در نقطه‌های مختلف، وضعیت خاص و شیب صفر زمین اهواز موجب شده تا این شهر در فصل بارش با مشکل بالازدگی فاضلاب و آب گرفتگی معابر به صورت بحرانی روبه رو شود.

لینک کوتاه:https://khooznegar.ir/ti3e